• truck Geen verzendkosten
  • helpdesk Helpdesk 7 dagen per week
  • achteraf betalen Bij ons kun je achteraf betalen

Puzzel maken van foto

Mooie puzzel van foto maken

Je heb vast wel een foto in een lijstje of aan de muur. Een foto geeft altijd wat gezelligheid en het is fijn om iemand die je graag mag dichtbij te hebben, ook al is het een foto. Nog mooier is om een puzzel van een foto te laten maken. Een eigen foto puzzel maken online kan vanaf 60 stukjes maar je kan zelfs ook een eigen fotopuzzel 1000 stukjes maken. Een fotopuzzel leggen is een hele uitdaging en leuk en leerzaam om te doen. Een puzzel maken met foto of tekst laat je creativiteit gaan! Ook kan een gepersonaliseerde puzzel een mooie herinnering zijn voor later of aan iemand die er niet meer is. 

Een puzzel maken met foto van een baby is leuk voor in de babykamer aan de muur. Vraag oma en opa de puzzel in elkaar te zetten en lijst hem dan in. Zo zijn opa en oma nog meer betrokken bij de kleine en jij hebt het al druk genoeg de eerste weken na de geboorte. Omgekeerd is het ook een heel mooi cadeau om te geven bij een geboorte of een verjaardag. 

Een eigen puzzel maken van foto is een goed idee.

Puzzel maken

Foto uploaden, waar moet je op letten?

Puzzel van foto maken. Waar moet je op letten bij het uploaden van een foto? Waar je goed op moet letten met het uploaden van een foto is de kwaliteit. Bij je eigen puzzel maken van een foto is de resolutie erg belangrijk. Vooral voor de 1000 stukjes puzzel want foto’s worden onscherper zodra ze vergroot worden. Om zeker te zijn van een goede kwaliteit hebben we het volgende rekensommetje: 

Voor een goede kwaliteit heb je zeker 60 à 118 pixels nodig. Vanaf 118 pixels per centimeter heb je een perfecte kwaliteit foto voor een optimale afdruk. Wil je berekenen of je foto goed is voor een bepaald afdrukformaat dan deel je het aantal pixels door het aantal cm van het afdrukformaat dat je wilt bereiken. Neem daarvoor of de lengtemaat of de breedtemaat. 

Reken voorbeeld voor een puzzel maken van foto voor een goede of uitstekende kwaliteit: 

1. Je foto is 3100 hoog x 4300 breed pixels 
Afdruk moet worden (1000 puzzelstukjes) 44 hoog x 68 breed cm 

Deel dan 3100 door 44 cm = 70 pixels per cm. Deze foto kan dus op een puzzels van 1000 stukjes maar een iets betere kwaliteit zou mooi zijn. Als je een scherpe foto genomen hebt kan dit, maar is de foto zelf al niet echt scherp dan kunt u beter kiezen voor een puzzel van 500 stukjes. 

2. Dan proberen we de 500 puzzel stukjes. 

Je foto is nog steeds 3100 x 4300 pixels Afdruk moet worden (500 puzzelstukjes) 40 x 54 cm Deel dan 3100 door 40 cm = 77,5 pixels per cm. Dat is dus genoeg voor een gewone goed kwaliteit! Let op dat je niet een slechte foto zelf opwaardeert (in b.v. fotoshop) want een slechte foto blijft een slechte foto! Foto’s van internet zijn meestal niet van goede kwaliteit. 

Wil je dus een puzzel van foto maken let dan goed op het aantal pixels!

 

Eigen puzzel maken

Puzzelen is erg leuk, gezellig en je krijgt er veel ruimtelijk inzicht door. Het is nog leuker als je een puzzel van een foto laat maken en die na het puzzelen inlijst. Zo heb je er dubbel plezier van. Online een eigen foto puzzel maken is niet alleen leuk om te hebben maar ook om te bepalen wat je erop wilt hebben. Voor een verjaardag, huwelijk, een geboorte of zomaar zonder reden. Verruim je blik en denk niet alleen aan het maken van de foto puzzel maar ook de toepassingen. 

Een decoratie aan de muur is altijd mooi en een persoonlijke decoratie geeft een extra sfeer aan je kamer, of dat nu de kinderkamer, de slaapkamer of je huiskamer is. Een puzzel maken van eigen foto en dan inlijsten en ophangen. Dat zijn 2 vliegen in één klap. 


Gepersonaliseerde puzzel

Een puzzel maken van eigen foto is leuk, extra leuk omdat je zelf bepaald wat op de fotopuzzel komt. Je kan een puzzel maken van foto met een leuke gebeurtenis, maar ook met een persoonlijk gedicht of een combinatie van foto’s en tekst. Hieronder zie je enkele voorbeelden ter inspiratie. Eigen puzzel maken van foto met of zonder tekst. Een fotocollage kan uiteraard ook. 

- Een gezinsfoto op ene puzzel als cadeau voor oma en/of opa 
- Een foto van oma en/of opa voor jezelf 
- Een huwelijksfoto 
- Foto van je hond, kat of paard 
- Die ene hele mooie vakantiefoto waar je graag aan herinnerd wordt 

En …… waarom ook niet …… een huwelijksaanzoek op een puzzel. Hoe origineel wil je zijn. Allemaal mooie herinneringen voor later. Start met je eigen foto puzzel maken online. Een foto puzzel maken is ook nog eens heel goed voor je hersenen.


Foto puzzel maken

Een foto puzzel maken is goed voor je ontwikkeling. Er wordt tegenwoordige steeds meer gepuzzeld. Het is ontspannend en je daagt je hersenen op een andere manier uit. Het houd je hersenen actief! 

Wist je dat? Puzzelen is goed voor het geheugen. Vooral het korte termijn geheugen. Het korte termijn geheugen tijdens het puzzelen helpt ons vormen en kleuren te onthouden en het gehele plaatjes zichtbaar te maken door uit te vinden hoe de stukjes in elkaar passen. Een foto puzzel maken is extra leuk 

Wist je dat? Puzzelen is goed om het vermogen te ontwikkelen om creatief te denken. Dit kan weer helpen in de maatschappij en/of bij je werk. 

Wist je dat? Puzzelen helpt bij het verbeteren van je visueel-ruimtelijke vaardigheden. Tijdens het puzzelen bekijken wij alle kleine stukjes van de puzzel en moeten we uitzoeken waar deze stukjes in een groter gehele passen. Visueel-ruimtelijke vaardigheden heb je nodig bij b.v. inparkeren van een auto of als je op vakantie gaat bepalen hoeveel koffers er in de laadbak passen, het inruimen van kasten en ga zo maar door. Er zijn ook veel beroepen waarbij deze vaardigheid een pré is. 

 

Wist je dat? Puzzelen zorgt voor een verhoogde aanmaak van dopamine. Wat is dopamine? Dopamine is een stofje dat maakt dat we ons gelukkig en tevreden voelen. Mensen die verslaafd zijn aan het puzzelen weten dit inmiddels. Zij maken veel puzzels van vergezichten, bergen of huizen. Waarom ook niet eens een puzzel maken van foto, een eigen foto! 

Wist je dat? Puzzelen zorgt voor een lager stressniveau, verminderd stress, verbeterd de stemming en vergroot ons zelfvertrouwen. 

Wist je dat? Puzzelen zorgt voor een beter inzicht in detail. Dit hoeven wij niet uit te leggen. 

Wist je dat? Puzzelen zorgt voor een hogere productiviteit. Als je je gelukkiger en zekerder voelt dan is dat goed voor een hogere productiviteit. Er zijn zelfs bedrijven die in de pauzes puzzels neerleggen voor de werknemers. Die denken dan; ha leuk ene puzzel, terwijl de werkgever denkt; ha fijn, nu wordt er nog productiever gewerkt.

Puzzel maken van foto. Onze puzzel maker is een echte specialist die met plezier iedere morgen naar het werk gaat. Wat wil je ook anders met zoveel mooie foto’s op gepersonaliseerde puzzels.


Puzzel maker

Wij personaliseren van alles. Van naambordjes voor bij de voordeur, stickers, wanddecoraties t/m puzzels maken van foto’s. Alles wat gepersonaliseerd kan worden binnen en buiten het huis maken wij. Daarvoor hebben wij een groot machinepark met lasers, plotters (stickers en beletteringen), CNC-machine, UV-printer e.d. Omdat wij alles zelf produceren hebben wij hele korte levertijden. Een foto puzzel maken wij meestal nog dezelfde dag zodat je er niet lang op hoeft te wachten. Onze puzzel makers kan niet wachten totdat de collectie uitgebreid gaat worden en er nog meer mogelijkheden in de shop zullen komen. Is foto puzzel maken is niet niks. Zodra de opdracht online bij ons binnen komt “puzzel maken van foto” dan maken wij een dossier en gaat de opdracht via het magazijn waar de puzzel opgehaald wordt naar de unit waar de UV-printer staat. 

Deze print met super kwaliteit de print, die inmiddels via de commerciële afdeling naar de productie is verstuurd, op de puzzel. Vervolgens maakt de puzzelmaker de stukjes los en gaan ze in het linnen zakje ter bescherming. Dit is meteen ook jouw bewaarzakje voor de puzzel. Daarna komt de fotopuzzel op de controle afdeling en tenslotte wordt de puzzel zorgvuldig ingepakt en verstuurd. Heb je een goed idee of wil je iets overleggen omtrent je opdracht? Neem dan even contact op met onze puzzel maker en chat, bel of mail ons. Je kan je fotopuzzel maken online. Dit is heel gemakkelijk.


Fotopuzzel maken online

Bepaal welke puzzel je wilt aanschaffen of cadeau wilt geven en ga dan je fotopuzzel maken online en upload je foto. Let daarbij op verschillende dingen. Vind je het belangrijk dat de puzzel gemakkelijk of moeilijk te leggen is of gaat het alleen maar om éénmalig de puzzel te leggen en dan in te lijsten. Zitten er n.l. veel eenkleurige vlakken in je puzzel dan is dit lastiger te puzzelen dan een gevarieerde foto met meerdere kleuren. Een foto van het strand kan lastig zijn, maar als je eenmaal klaar bent dan is de beloning groot. Een foto puzzel maken is leuk en een fotopuzzel maken is spannend. Bij het puzzelen wordt de foto steeds duidelijker en krijg je een beeld van wat erop staat. Puzzel van foto maken! Waar moet je goed op letten bij en foto puzzel maken online? Dat is de kwaliteit van de foto die je upload. Hierboven vind je daarvoor alle noodzakelijke informatie


Geschiedenis puzzels

Europeanen die kaarten maakten plakten rond 1760 hun kaarten op hout en sneden die in kleine stukjes. Dat waren de voorlopers van de puzzels. John Spilsbury maakte in 1767 de eerste puzzel. Hij zou eens moeten weten hoe het er nu voor staat met de legpuzzel. Rond 1900 werd puzzelen echt een hobby. De puzzels zagen er toen anders uit dan tegenwoordig. In die tijd van de puzzelstukje vaak op de kleurlijnen gesneden zodat je niet meerdere kleuren op 1 stukje had. Daardoor grepen de stukken niet in elkaar. Ook was er vaak geen afbeelding bij wat het moest worden. Dat bleef tot het laatst een verrassing. Puzzels waren ook duur omdat alles met de hand gesneden moest worden. In tijden van depressie en crisis worden puzzels vaak populairder. Stijgt het werkeloosheidscijfer dan wordt puzzelen populairder. 

Zo ook rond in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Er werden toen zelfs puzzels verhuurd voor 3 a 4 cent. Toen kwam de introductie van het stanzen van de puzzelstukjes. De massaproductie zorgde ervoor dat de puzzels veel goedkoper werden. Toen kwamen ook de product reclamepuzzels waarom aanbiedingen en merken stonden. Na de 2de wereldoorlog kwam er een dip in het puzzelen. Puzzels werden duurder en daardoor daalde de verkoop. In 1965 kwam, voor wat velen beweren, ’s-Wereld moeilijkste puzzel. Dat was Jackson Pollock’s Convergence. Door de jaren heen ontwikkelde de puzzel zich en kwamen en zelfs 3D puzzels en trucpuzzels. Deze laatste had stukjes die op verschillende manieren in elkaar paste maar slecht één juiste afbeelding had. Tegenwoordig hebben we allerlei soorten puzzels en kunnen we zelfs een puzzel van foto maken.