De grootste naambordjeswinkel van Nederland

0 item(s) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.
  • Betaal veilig achteraf
  • Voor 15:00 uur besteld, dezelfde (werk)dag op de post! *
  • Gratis verzending

Straatnaamborden

Straatnaambord bestellen.

Straatnaamborden. Eindelijk een straat, steeg of plein naar jou vernoemd 😀? Bestel hier je eigen straatnaambord. ✅ LEVERTIJD: Bestel dit straatnaambord voor 15.00 uur en wij versturen dezelfde (werk)dag.
Wij maken straatnaamborden van kunststof of de originele van gecoat aluminium. Dit laatste straatnaambordje is identiek aan een origineel straatnaambordje. Voor de originele versie kan je bij ons ook de bevestigingsmaterialen erbij bestellen. De borden worden d.m.v. een plakmethode gemaakt. Je straatnaambord bestellen voor 15.00 uur? Dan versturen wij dit nog dezelfde dag.

Artikelen 1 tot 9 van 19 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 9 van 19 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Straatnaambord maken

Originele straatnaamborden! Niet beroemd maar toch je eigen straatnaambord 😉? Ook een origineel kado. ✅ LEVERTIJD: Bestel dit gepersonialiseerde straatnaambord voor 15.00 uur en wij versturen dezelfde (werk)dag.
De aluminium straatnaamborden hierboven zijn de originele straatnaamborden die tegenwoordig gebruikt worden. Sommige hebben nog reflecterende folie erop maar dat hebben wij bij alle borden weggelaten. Dat is ook niet nodig voor een naambordje voor bij de voordeur, op de schuur of elders. Kies een straatnaambord uit en ontwerp deze zelf online. Maak daarbij een keuze uit de vele lettertypes die we aanbieden of doe er een mooie afbeelding bij. Ben je tevreden over het ontwerp maak dan de bestelling verder af.

Eigen straatnaambord

Het is niet voor iedereen weggelegd om je eigen straatnaambord te krijgen. Toch kan je zelf een straatnaambord laten maken en op je oprit of op de schuur hangen of tegen je gevel monteren. Ook voor markten en evenementen kan het leuk en handig zijn een eigen straatnaam te creëren.

Straatnaambordje maken en weggeven

Behalve dat je een straatnaambordje online zelf kan ontwerpen en bestellen is het ook een heel leuk en origineel cadeau om te geven. Gaat één van je vrienden verhuizen, geef dan een straatnaambord met zijn eigen naam en/of huisnummer. Je kan er dan ook nog onder een leuke tekst laten zetten. Heeft een familielid of kennis een leuke hobby? Geef dan bij een speciale gelegenheid een straatnaambord met b.v. visserplein, racebaan of "de stal van ...". Zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken om een straatnaambord met eigen tekst te geven.

Straatnaambordje en zijn geschiedenis

Het systeem van straatnamen en huisnummers werd pas in de 19de eeuw in Nederland ingevoerd. Ook toen werden ze al aan de gevels bevestigd. Bij de keuze van de namen op de straatnamenborden werd uitgegaan van 1. De functie van de straat 2. de ligging 3. iemand die er heeft gewoont 4. een gebouw dat er stond/staat 5. of een plaats waar de weg naartoe gaat. Pas in de 2de helft van de 19de eeuw begon met met het vernoemen naar personen met een bepaalde staat van dienst. Weer later, na 1900, begon men met bepaalde thema's voor wijken zoals b.v. de Kruidenbuurt in Eindhoven.