• truck Geen verzendkosten
  • helpdesk Helpdesk 7 dagen per week
  • achteraf betalen Bij ons kun je achteraf betalen

Huisnummerborden

De Nederlandse wet zegt dat huisnummerborden minimaal 12x12cm moeten zijn. Losse huisnummers moeten minimaal 8,8x6cm zijn. Ook moeten de huisnummerbordjes altijd goed zichtbaar zijn voor hulpdiensten bij noodgevallen. Elke seconde telt dan. Is jouw huisnummerbord goed zichtbaar en niet overwoekert door klimplanten? Ook mag het huisnummerbordje niet dezelfde kleur hebben als de muur waar het op hangt. Dit moet afwijkend zijn. Is jou huisnummer goed leesbaar als het donker is? Let er dus op dat jou huisnummerbord op een zichtbare plek hangt en dat het groot genoeg is. Groter mag natuurlijk altijd. Grote losse huisnummers zijn nu heel populair. Grote industriële huisnummers zoals de betonnen huisnummers zie je heel veel en vooral in nieuwbouwwijken hangen. Tenslotte is een ophanghoogte tussen de 1.75 en 2.50 het beste. Mensen die een huisnummer zoeken kijken op deze hoogte.

  • Incl bevestigingsmateriaal
  • Huisnummerbord zelf online ontwerpen
  • Snelle levertijd
  • Geen verzendkosten
Huisnummerborden

LOS HUISNUMMER KOPEN

Napoleon Bonaparte is degene die ervoor heeft gezorgd dat er rond het jaar 1805 huisnummers op de huizen kwamen. Hij was niet de uitvinder hiervan want er zijn door archeologen huisnummers gevonden in Italië die uit de beginperiode van onze jaartelling komen. Napoleon is ook degene die de achternaam verplicht stelde aangezien iedereen zich moest inschrijven bij de Burgerlijke Stand. De mensen die tot dan toe nog geen achternaam hadden moesten er één kiezen. Ook stelde Napoleon de meter en kilogram als standaardwaardes in. De postcode is pas in 1977 ingevoerd. Daar heeft onze kleine keizer uit Frankrijk dus niet de hand in gehad

Losse huisnummers zijn er in RVS (plat), RVS-3D (dit zijn nummers die 2,5cm dik zijn), RVS-look (plat) en beton (4cm dik) te koop. De cijferhoogte is verschillende en er zijn ook a,b,c, toevoegingen bij. Een los huisnummer kopen kan door slechts 1 nummer aan te schaffen of meerdere losse huisnummer die je dan naast elkaar op de gevel bevestigd. Hang je huisnummer op een zichtbare plek. De postbode hoeft dan niet meer naar je huisnummer te zoeken.

 

HUISNUMMERBORDJES

Als je dan toch een mooi huisnummer wil kopen voor je huis waarom dan niet meteen een huisnummerbord? Dan heb je geen los naambordje meer nodig en een mooi huisnummerbord fleurt de voorkant van je huis helemaal op. Er is zo een grote keuze dat je je eigen stijl kan uitkiezen. En niet alleen je eigen stijl qua materiaal maar ook kan je zelf online je huisnummerbord ontwerpen. Een huisnummer en de naam erop, maar ook een afbeelding kan erbij. Je hond, kat of iets dat met je hobby te maken heeft. Zo wordt een huisnummerbordje nog persoonlijker.

Er zijn huisnummerbordjes van RVS, RVS-look, Emaille-look, Roest, Acryl, Hout en nog heel veel meer. Al naar gelang de materiaalkeuze zijn onze huisnummerbordjes gemakkelijk schoon te houden en vaak ook duurzaam. Wij hebben verschillende technieken om de tekst en afbeelding erop aan te brengen. Denk hierbij aan graveren, UV-printen dus bedrukken, vinylteksten plakken en expres roesten.

HUISNUMMERBORDEN LATEN MAKEN 

Heb je een nostalgisch huis of woon je landelijk? Dan zijn onze landelijke uithangborden erg mooi tegen de gevel. Maar ook voor nieuwbouw kunnen onze landelijke gevelborden weer erg geschikt zijn. Je kan ook huisnummerborden laten maken van industriële materialen zoals metaal of beton. Beton hebben we niet alleen als losse huisnummers maar ook een betonnen huisnaambordje van verschillende formaten behoort tot de mogelijkheden. Ook hier kan uiteraard een huisnummer op. Deze betonnen platen bedrukken wij met onze UV-printer. Daarnaast maken wij ook mooie steigerhouten huisnummerborden die in meerdere kleuren bedrukt kunnen worden. De kunststof huisnummerbordjes worden vaak beplakt met vinyl. Dit wordt haarscherp uitgesneden op onze plotter en op de huisnaamborden geplakt. Het voordeel van deze methode is dat er nog een naam bij kan als er gezinsuitbreiding komt. Het beste is dan wel dat je hier met het ontwerp van te voren al rekening mee houd. Graveren doen we het meest op leisteen of hout. Het leisteen wordt dan lichtgrijs waar de tekst komt. Het hout branden we a.h.w. met een laser. De tekst wordt dan donker bruin. Tenslotte snijden we ook diverse materialen. We snijden dan de teksten uit het materiaal waardoor je het idee van een sjabloon huisnummerbord over houd.

Kortom: wij maken huisnummerborden van alle soorten materiaal met allerlei technieken waardoor jij het mooiste naambord aan de gevel van je huis krijgt.

HUISNUMMERBORDJE KOPEN MET NAAM

Ga eerst eens lekker op de bank zitten. Pak wat te drinken en ga op je tablet of laptop op avontuur op onze website. Ga op zoek naar je eigen huisnummerbordje. Kies eerst een materiaal uit, dan eventueel de kleur en vervolgens een ontwerpstijl. Het is verstandig om eerst de gratis drukproef uit te printen om een goed overzicht te krijgen en eventuele tekstfouten te herkennen. Een huisnummerbordje kopen met naam doe je niet ff snel. Daar neem je de tijd voor zodat je de juiste keuze maakt en nog heel lang ervan kan genieten.

De levertijd van bijna alle huisnummerbordjes is meestal 1 werkdag. Als je voor 15.00 uur je online bestelling plaatst versturen wij nog dezelfde dag.