• truck Geen verzendkosten
  • helpdesk Helpdesk 7 dagen per week
  • achteraf betalen Bij ons kun je achteraf betalen

Bedrijfsstickers bestellen

Zet als ondernemer in op marketing met bedrijfsstickers

Als ondernemer is het van groot belang, zeker in deze lastige tijd, om doordacht in te zetten op marketing. Marketing kan op allerlei manieren aangepakt worden, via online advertenties, een goed vindbare eigen website, folderen en/of gebruikmaken van relatiegeschenken. Maar heb je als ondernemer weleens nagedacht over een andere efficiënte manier om jouw bedrijf onder de aandacht van een groter en potentieel kooppubliek te brengen? Dat kan als je bedrijfsstickers maken laat. Maar welke voordelen hebben bedrijfsstickers vanuit marketingtechnisch oogpunt? Waarom is bedrijfsstickers bestellen als bedrijfseigenaar, zzp'er of CEO een slimme zet?

De voordelen van bedrijfsstickers bestellen

Wie er als ondernemer voor kiest om bedrijfsstickers te maken, profiteert van de uiteenlopende voordelen die deze marketingstrategie te bieden heeft. In de eerste plaats is een groot pluspunt van bedrijfsstickers maken de nagenoeg oneindige mogelijkheden die je hebt qua vormgeving, stijl en ontwerp. Of je nu grote stickers wilt laten drukken in A4-formaat, voor ronde of driehoekige stickers gaat of een veelkleurige sticker met je eigen bedrijfslogo wilt laten maken: er zijn opties genoeg voor creatieve geesten en/of veeleisende ondernemers! Een tweede voordeel van bedrijfsstickers ontwerpen en laten drukken is het bereik dat je hiermee hebt. 

Als het ontwerp mooi genoeg is, plakken ontvangers van stickers ze overal op: op lantaarnpalen, op hun rugzak, op tassen, reclameborden en zelfs op auto's. Dat betekent dat je met jouw bedrijfsstickers een groot publiek kunt bereiken. Onderschat hierbij het effect niet dat stickers met een goed ontwerp hebben op degenen die ze zien. Er zijn maar fracties van seconden nodig om het beeld of jouw bedrijfsnaam te onthouden.

Onbewust slaan menselijke hersenen beelden en teksten op in een oogwenk. Via stickers kun je dus meer indruk maken op anderen dan veel ondernemers denken. Als derde plus van stickers laten drukken met jouw bedrijfslogo en bedrijfsnaam, geldt dat ze gemakkelijk en heel voordelig in enorme aantallen gedrukt kunnen worden. De stukprijs voor een sticker is minimaal, terwijl je er wel een grote potentiële doelgroep mensen mee bereikt. Je besteedt dus maar een klein deel van je marketingbudget aan stickers laten drukken, terwijl het effect is. En ten slotte is een pre van bedrijfsstickers bestellen en uitdelen onder jouw collega's, klanten en betrokkenen, het gegeven dat je hiermee ludiek voor de dag kunt komen. Zorg ervoor dat jouw stickers vragen oproepen of in elk geval de aandacht trekken. Zo zorg je ervoor dat mensen de sticker wat langer bekijken en onthouden door wie deze is gemaakt.

Aandachtspunten bij het laten drukken van stickers

Houdt een aantal zaken goed in het oog als je een geschikt bedrijf zoekt om jouw stickers te laten maken. Kies sowieso voor een betrouwbare aanbieder, die kwalitatief hoogstaande stickers kan maken voor een aantrekkelijke prijs. Stickers moeten goed plakken en de opdruk moet er stevig opzitten, zodat ze ook bij slecht weer (denk aan regen, warmte of vorst) goed blijven zitten.

 

Mogelijkheden qua ontwerp

Voor artistieke ingestelde en creatief denkende ondernemers is er qua stickers ontwerpen eigenlijk alles mogelijk. Denk wel goed na, vanuit het doel dat je wilt bereiken, over welke mogelijkheden je wilt inzetten. Zo kun je gaan voor een groot formaat sticker om de aandacht te trekken. Maar grote stickers worden niet snel op bijvoorbeeld bumpers, op lantaarnpalen of in agenda's geplakt. Wel zijn grote stickers van je bedrijf natuurlijk goed en prettig leesbaar. Verder kan de keuze voor een ronde sticker slim zijn, omdat die doorgaans beter blijven plakken als rechthoekige of vierkante stickers. Laat je in elk geval niet beperken qua creativiteit en gebruik de kleuren, vormen en designs die bij jou en jouw bedrijf passen!