• Verzendkosten Je betaalt bij ons  géén verzendkosten
  •  7 Dagen bereikbaar via Whatsapp
  • Achteraf betalenBij ons kun je  achteraf betalen

Mooie klassieke huisnummers voor je landelijke woning

Schenk aandacht aan je huisnummer

Een huisnummer is niet alleen praktisch, het vertelt ook veel over de bewoners van de woning. Je kan je huis met een mooi klassiek huisnummer tot in detail afwerken. Niets is mooier bij een ouderwetse landelijke woning dan een nostalgisch huisnummer. Je gasten zullen dit detail ook zeker opmerken. Je huisnummer wordt zo als het ware het visitekaartje van je woning.


Stevig materiaal voor je huisnummer klassiek!

Klassieke huisnummers of huisnummerbordjes worden uit verschillende materialen gemaakt. De bekendste zijn messing en emaille. Messing is een legering van koper en zink. Je herkent ze aan de typische kleur die op goud lijkt. Na verloop van tijd zal de kleur wel steeds wat donkerder worden. Grote voordelen van dit materiaal zijn dat ze goed tegen vochtige omstandigheden bestand zijn. Verder zijn ze makkelijk te onderhouden. Messing is bovendien ook duurzaam materiaal dat recycleerbaar is. Emaille ontstaat dan weer door een glaslaag die op koper of staal wordt aangebracht. Zo combineer je de kracht van metaal met de voordelen van glas. Huisnummers in dit materiaal hebben een prachtige nostalgische uitstraling. De elegantie van emaille valt niet te ontkennen. Emaille is verder ook weerbestendig, brandveilig en makkelijk schoon te maken. Je bordjes zullen ongevoelig zjin voor verkleuring en roest waardoor je huisnummer klassiek voor lange tijd zijn pracht blijft behouden.


Gebruik de cottage stijl om een huisnummerbord klassiek te krijgen

Wie het over een huisnummer of huisnummerbord klassiek heeft, kan de Engelse cottage huisnummers natuurlijk niet vergeten. De stalen bordjes stralen de rust uit van de landelijke sfeer, waardoor ze perfect bij de klassieke stijl van je woning passen. Vaak worden ze met de hand geverfd waardoor ze er erg mooi en authentiek uitzien. Dit nostalgische huisnummer is perfect tegen het Nederlandse wisselvallige weer bestand en blijft dan ook jaren mooi.


Schilder je huisnummer klassiek zwart

Klassieke huisnummers kan je in verschillende kleuren verkrijgen. Zoals al eerder gezegd zullen de messing huisnummers eerder goudkleurig zijn. De overige materialen daarentegen bieden een ruimer assortiment aan kleuren aan. Wat steeds heel mooi staat zijn de zwarte huisnummers. Zwart staat immers mooi op bijna elke muur en valt ook goed op. Kies nu voor een huisnummer klassiek zwart en combineer zo het praktische aspect van zwart met het mooie en nostalgische van een klassiek huisnummer!